KORENČKOV sOK

Za sok ne uporabljamo koncentratov, temveč izključno sveže, zdrave plodove. Korenje je pridelano na kmetiji BURGER, jabolka prihajajo iz INTEGRIRANE pridelave slovenskih pridelovalcev. Korenju obrežemo zgornji in spodnji del, da je boljšega okusa, vonja, barve in ne greni.
Pri pripravi soka ne uporabljamo regulatorjev okusa, vonja, barve in stabilizatorjev.
Sok je 100% naraven.
V 1 l soka je iztisnjeno izključno 1 kg korenja in 1 kg jabolk.
Beta karoten v korenju, ki je telesu dosegljiv, če je korenje prekuhano.
Za prebavo, vid, plodnost, ter porumeni kožo.
Za sok smo dobili zlato medaljo na ocenjevanju Dobrote slovenskih kmetij na Ptuju.

KORENČKOV – jABOLČNI – rDEČA pESA sOK

Za sok ne uporabljamo koncentratov, temveč izključno sveže, zdrave plodove. Korenje in rdeča pesa sta pridelana na kmetiji BURGER. Pridelke pobiramo v najboljši zrelosti, ko so polno vitaminov in mineralov. S tem ne dosegamo velikih donosov, vendar pa lahko vam, tako ponudimo najboljšo kakovost. Jabolka prihajajo iz INTEGRIRANE pridelave slovenskih pridelovalcev. Korenju obrežemo zgornji in spodnji del, da je boljšega okusa, vonja, barve in ne greni, prav tako se obreže in pripravi rdeča pesa na stiskanje.
Pri pripravi soka ne uporabljamo regulatorjev okusa, vonja, barve in stabilizatorjev.
Sok je 100% naraven.
Sok je iztisnjeno izključno korenja, rdeče pese in jabolk,

Za sok smo dobili zlato medaljo na ocenjevanju Dobrote slovenskih kmetij na Ptuju.

RDEČA pESA

Pesa je pridelana na INTEGRIRAN način na Kmetiji BURGER. Pobiramo jo v najboljši zrelosti, ko je meso pese mehko, lepe, temno rdeče barve, polno vitaminov in mineralov. S tem ne dosegamo velikih donosov, vendar pa lahko vam, potrošnikom, le tako ponudimo najboljšo kakovost. Pri vlaganju ne uporabljamo konzervansov, ojačevalcev okusa, barve, vonja.
Za vloženo rdečo peso smo dobili zlato medaljo na ocenjevanju Dobrote slovenskih kmetij na Ptuju.

RDEČA PESA, kUHANA

KAKO SE KUHANA PESA SLOVITA RAZLIKUJE OD DRUGIH?
Izbrani mladi gomolji pese so neolupljeni z namenom, da ohranijo sok in s tem dragocene vitamine in minerale. Pesa je pridelana na INTEGRIRAN način na Kmetiji BURGER. Pobiramo jo v najboljši zrelosti, ko je meso pese mehko, lepe, temno rdeče barve, polno vitaminov in mineralov. S tem ne dosegamo velikih donosov, vendar pa lahko vam, potrošnikom, le tako ponudimo najboljšo kakovost. Ne uporabljamo konzervansov niti ne ojačevalcev okusa, barve ali vonja.

KISLO ZELJE IN REPA

Zelje in repa se pridelujeta na INTEGRIRAN način na Gorenjskem, kjer so temperature nižje, kar blagodejno vpliva na okus.

Na kakovost in okus pa imajo velik vpliv tudi ročno pobiranje, obdelava in kisanje v čebrih, kar dokazuje najvišja možna nagrada ZNAK KAKOVOSTI na ocenjevanju Dobrote slovenskih kmetij na Ptuju.

ZELNICA

Zelnica je tekočina, ki nastane pri kisanju zelja.

ZAKAJ UŽIVATI ZELNICO?
Zelnica ugodno vpliva na IMUNSKI SISTEM, izboljšuje njegovo delovanje s spodbujanjem celic limfocitov T v telesu. Vsebuje tudi histidin, posebno aminokislino, ki med drugim odpravlja simptome alergij.
Zelnica ima visoko vsebnost folne kisline, ki spodbuja nastajanje novih krvnih celic v telesu, zato se pitje priporoča pri naravnem zdravljenju SLABOKRVNOSTI.
Vsebnost sulforafrana v zelju zavira RAKOTVORNE snovi, ki napadajo zdrave celice.
Po zdravljenju RAKA zeljni sok pomaga pri samo-zdravljenju telesa.
SPODBUJA delovanje MOŽGANSKIH celic, obilica vitamina K in antocianinov v zelnici ohranja OSREDOTOČENOST in IZBOLJŠUJE DUŠEVNE FUNKCIJE.
Hranilne snovi v soku so izrednega pomena pri preprečevanju poškodb živcev, predvsem pri demenci in Alzheimerjevi bolezni.
Zelo blagodejno odganja mačka, ker zelo dobro poskrbi za dehidracijo telesa, saj vsebuje soli in minerale.

MOKA GOROLKA

Moka iz slovenske avtohtone krušne pšenice sorte GOROLKA tip 500 in tip 850.
Moka iz slovenske avtohtone krušne pšenice sorte GOROLKA kot izdelek, je rezultat, skupnega sodelovanja med parterji KIS, KŽK ter BURGOX.

In sicer: KIS zagotavlja semena ter znanje o sorti Gorolka, ki je v velikih količina pridelana na KŽK-ajevih poljih. Burgox pa je zadolžen za trženje in promoviranje produkta.
Škoda bi bila, da krušne pšenice Gorolka ne bi uporabili zaradi njenih edinstvenih lastnosti in kvalitete. Edina slaba lastnost te sorte je nizek pridelek na ha, zato je vsako pridelano zrno pomembno in dragoceno.
Pšenica sorte GOROLKA je v tipu bela golica, značilno rdeče, ovalno, dobro nabito, kleno zrnje z visoko vsebnostjo kakovostnih beljakovin (13 – 15%) in dobro kakovost škroba, kar zagotavlja odlične pekovske lastnosti moke.

Mletje in pakiranje poteka, na tradicionalni počasen način mletja zrn, kjer ne prihaja do pregrevanja moke, moka obdrži vse svoje kvalitete in lastnosti, zato ji ne dodajamo C-vitamina za njeno obstojnost.

Naše dobrote najdete na prodajnih policah: