GLOBAL GAP

POSLOVNI IZZIV

Za pridelovalce in proizvajalce hrane postaja vse večji izziv, kako na odgovoren način proizvesti varno hrano. Zahtevni potrošniki, trgovci in zakonodaja jim postavljajo vse višje zahteve. Pridelovalci in proizvajalci morajo uporabljati metode dela in proizvodno tehnologijo, ki ima majhen oziroma ničen vpliv na okolje. Zmanjšati morajo uporabo kemikalij, učinkovito upravljati z naravnimi viri in ohranjati dobrobit vseh, vključenih v proces pridelave. Sposobnost dokazovanja odgovornosti in zavezanosti k dobri kmetijski praksi postaja danes ključni dejavnik uspešnega prodora in obstanka na trgu.

REŠITEV

GLOBAL G.A.P. certifikat zagotavlja, da je hrana pridelana varno in odgovorno, ob spoštovanju zdravja, varnosti in dobrega počutja delavcev, okolja in živali. Bureau Veritas podpira kmetijstvo in ribogojno industrijo pri dokazovanju odgovornosti in sledljivosti s ponudbo certificiranja tega globalnega standarda za podjetja in trgovce z sadjem in zelenjavo, poljščinami, surovo kavo, čajem, cvetjem, mesnimi izdelki, krmili in morskimi sadeži.

Cilji standarda GLOBAL G.A.P.:

  • ohranjanje zaupanja potrošnikov in varnost hrane,
  • zmanjšanje negativnih vplivov pridelave na okolje,
  • preverjanje učinkovitosti sistema HACCP,
  • zagotavljanje odgovornega pristopa k zdravju in varnosti zaposlenih.

Uradna stran Global GAP-a: https://www.globalgap.org/

Vir: https://www.bureauveritas.si/certificiranje/global-gap